Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2015 17:57 - Времената са трудни, но зависи от нас, не от друг.
Автор: haidut Категория: Други   
Прочетен: 402 Коментари: 0 Гласове:
0



 В нашето трудно, лукаво, ненормално и безродно  време, когато множество изкушения и залъгалки от медиите подмамват човека на всяка крачка към отстъпление от род и вера, когато върху му се стоварват все повече, и със все по-голяма сила, развращения, разврат, извратеност, наркотици, алкохол и една ужасяваща виртуална реалност, която мнозина смятат вече за реална, както  и опустошаващи душата, страсти и съблазни, много хора забравят за  Бога , вярата и народността си.
 И идва въпросът: могат ли хората да се надяват на щастливо бъдеще, при сегашната ситуация в света? Отговора е ДА, надежда винаги има. Докато има вяра, макар и оскъдяла ще има и надежда.
На нацистите и другите подобни елементи отричащи православната вяра и обявяващи я за нещо чифутско  ще кажа следното:
Когато Господ Иисус Христос възкръснал от мъртвите, казал на учениците си:

– "Идете предимно сред народа Израилев и проповядвайте Моето Възкресение...“ Но домът Израилев изоставил Господа, и не само не искал ча чуе апостолите, но и тези, които са повярвали и проповядват Христа, предавали на мъчения и смърт.

Затова после Господ казал на учениците Си: „ Оставете това погинало стадо и идете при всичките останали народи“. И затова апостолите тръгнали да проповядват Истината Христова и Възкресението Христово, по всички краища не земята, защото юдеите изгубили всичко.
Излиза че според този цитат, неправославните са нещо чифутско и е точно така.
Извън Православната Църква, извън учението, което тя съхранява, няма и не може да има: нито българщина, нито оправяне, нито спокойствие, нито нищо .
В България, въпреки започналото  възраждане на БЪЛГАРЩИНАТА  и православният  духовен живот през последните 10-на години, има все - още много: мекерета, поклоници на чуждото, почитащи чуждото, възхваляващи го и оттам и мекерета и отстъпници от род и вяра. Те уж не отричат публично тези неща и даже са за тях и дори гръмогласно се обявяват за родолюбци и православни, но не са !!!Точно както правеха и  както беше по време на безбожните десетилетия, но и не отварят сърцата и душите си за верата и българщината. Такъв пример е един нашумял напоследък националист, в чиято партия обаче няма нищо родолюбиво и православно.
 За тези хора родолюбието и православието са  по скоро: анахронизъм красив но досаден, остатък от средновековието или  красив обряд и до тука. В църквата запалят свещ поседят окултно под купола да се заредят с някаква си космо енергия, поговорят за българските неща, без да ги разбират и айде ние сме великите. Да не забравя увият се в някое знаме и търсят сметка на другите , какво са направили за родината.
Процесите протичащи в сегашния свят са много по-сложни отколкото бяха в комунистическите времена. Това което правят сега изтънчените в лукавството си хора, не правеха даже и комунистите. Народа бива облъчван и зомбиран с методи разработени в научни институти. Пропагандата е тотална и то в полза на злото и ненормалното. Преди време (когато имах фирма) попитах счетоводителката ми какво мисли за лечението с урина. Отговори ми че е полезно и трябва да се прави. Не и зададох други въпроси, не исках да чувам отговорите и . Ето до каква степен хората биват зомбирани. Ето тук именно е ролята на про-българската пропаганда, без нея не може. Но за да е добра и действаща - ефективна, тя трябва да е и истинска и нормална.
Мнозина днес пропагандират някаква древна история - станало е болест, някой си Тангра, врачки и т.н.
 Хората обаче, макар и облъчени не ги смятат за нормални и се отвращават и от тях  и от национализма им и от историята им и от цялата им работа.
Събитията, които се случват в света в днешни  дни, говорят, че в скоро време човекът трябва да стане напълно управляем и да изгуби: вярата народността и обичаите си, както и исконната си  свобода, която Господ е дал на човека – свободата да е Личност, да почита Бога и да има своя народност, култура и обичаи и нещата свързани с тях. 
Мъченията за вярата може да са не само във физичекото унищожаване на християните, но изпитанията ще са от друго естество, и по сила ще превишават страданията на великомъчениците от първите векове!
Разбира се, в България и в другите православни страни, така омразни на Америка и запада, има и  ще  има вярващи хора държащи на народността , обичаите и културата си.
Има все още достатъчно истински български родолюбци и православни християни у нас макар и малко, които с благочестието и предаността си на Бога, родината и културата си, няма да отстъпват от род и вяра.
И, даже въпреки трудностите, присмиванията от нахитрелите уж модерни хора и царящият сатанизъм и нихилизъм, ще си остане една, предана малка сплотена дружина или чета от верни на родината, народността си , вярата и Бога хора. 
Тези хора ще останат носители на българският ген, на българщината, а не политиканстващите или вечно протестиращите,нито пък поклонниците на западните идеологии, независимо леви или десни са те.
Даже в годините, когато злодеите комунисти управляваха България, те не можаха да сломят БЪЛГАРЩИНАТА и православната вяра. Аз лично смятам че в България все още има достатъчно истински българи и православни хора със силно чувство за народна принадлежност и достатъчно  силна вяра, има, може би, даже и повече хора, предани и служещи и готови да служат на народността и вярата си, отколкото сред останалите народи на тази земя. Поне това показват наблюденията ми особено в чужбина.
Въпросът е да  превъзмогнем дребните си различия и лични виждания, егоизъм и недостатъци в името и на общото ни и на собственото и на семействата ни оцеляване





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: haidut
Категория: Други
Прочетен: 71057
Постинги: 85
Коментари: 70
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930